Έπειτα από την συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Horst Reichenbach ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση στα ενδότερα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής πλησιάζουμε στις πρόωρες εκλογές, δήλωσε: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής  και συγκεκριμένος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που παρέχει μια ισχυρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να συνδράμει στις επιδιώξεις της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας».

Από την άποψη αυτή, θα στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου, τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, που είναι προσπάθειες εθνικού χαρακτήρα, πρόσθεσε. «Έτσι κι αλλιώς, η δικιά μας αγωνία είναι μόνο το εθνικό συμφέρον, είναι μόνο  το μέλλον της χώρας, του λαού μας.  Οι επιδιώξεις, οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις όλων των υπόλοιπων δεν μας αφορούν» κατέληξε ο υπουργός.