«Αυτές τις στιγμές, που η χώρα μας δίνει μια μεγάλη μάχη για το μέλλον της, χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε την απαραίτητη σύνεση και ψυχραιμία» επανέλαβε ο υφυπουργός προς τον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας εξαπολυοντας επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία για στάση πολιτικής ανευθυνότητας αλλά και ότι καιροσκοπεί απεριορίστα.  Ο κ. Τόλκας ξεκαθαρίζει ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται φυγομαχήσει. 
Συγκεριμένα, ο υφυπουργός προς τον πρωθυπουργό απαντώτας στις σημερινες δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη κατηγορεί την ηγεσία της  αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή παρά το ότι φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα σημερινά δεινά της χώρας, επιλέγει μια πρωτοφανή στάση εθνικής ανευθυνότητας: πρώτον, επενδύει στην εθνική αποτυχία και, δεύτερον, απορρίπτει προκαταβολικά μια συμφωνία πριν την δει, μια συμφωνία που δεν υπάρχει καν ακόμα».   

Επισημαίνει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση, με τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο, αγωνίζεται για τα συμφέροντα της χώρας μας σε όλες τις διεθνείς διαπραγματεύσεις συμπληρώνοντας ότι «εμείς δεν πρόκειται να φυγομαχήσουμε όπως έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ δυό χρόνια πριν.   

Ο κύριος Τόλκας εξηγεί ότι είναι «πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει, για άλλη μια φορά, ότι αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη και για τίποτα, έτσι ώστε να μπορεί να καιροσκοπεί απεριόριστα» επισημαίνοντας ότι «Εμείς, μπροστά στο εθνικό συμφέρον αναλάβαμε και αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες μας. Ούτε κρατάμε το στόμα μας κλειστό στα διεθνή fora, όπως κάνει η σημερινή - λαλίστατη μόνο στο εσωτερικό - ηγεσία της Ν.Δ.  

Αυτές ακριβώς τις κρίσιμες στιγμές, κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών επιδιώξεων αποτελεί πράξη εθνικής και πολιτικής ανευθυνότητας».   

Τέλος, επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις που θα συμφωνηθούν θα κυρωθούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, η συναίνεση και από άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι στάση εθνικής ευθύνης και ενισχύει ακόμα περισσότερο την διαπραγματευτική θέση της χώρας».