Την επόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του κοινοβουλίου για το 2012.
Η συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον κυρίως για τις θέσεις που θα διατυπώσουν οι βουλευτές όσον αφορά τα προνόμια τους. Παντως ο πρόεδρος της Βουλής προσέρχεται στη συζήτηση με όπλο την επιπλέον μείωση στα οικονομικά της Βουλής

Με τον προτεινόμενο Προϋπολογισμό του 2012 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 27 εκατ. ευρώ, που σημαίνει μείωση κατά 13,65% σε σχέση με τον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό του 2011. Οι περικοπές κατά 27 εκατ. € στον προτεινόμενο Προϋπολογισμό για το επόμενο έτος (2012), οφείλονται κατά 70% σε μειώσεις των δαπανών για αμοιβές (Βουλευτών και προσωπικού της Βουλής) και κατά 30% σε μειώσεις των λειτουργικών εξόδων (π.χ. μετακινήσεις στο εσωτερικό  και εξωτερικό, δημόσιες σχέσεις, προμήθειες, μισθώσεις κ.ά.). 

Παντως οπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της Βουλής με τον φετινό προϋπολογισμό υπερκαλύπτεται ήδη από τώρα ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για τα έτη 2013 έως 2015 καθωλς ο προτεινόμενος Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 θα αποτελέσει περίπουτο 3 τοις χιλίοις του κρατικού Προϋπολογισμού.