«Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν θα έπρεπε να έχει σωστή διατύπωση δανεικά λεφτά θα υπάρξουν», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Ο κ. Φλωρίδης, ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης, στη συναίνεση, στο επικείμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους , αλλά και στον Κοινωνικό Σύνδεσμο, τη νέα πολιτική κίνηση που δημιούργησε. «Όλοι ξέραμε ότι δεν έχουμε λεφτά. Δεν υπήρχε ένας που να λέει ότι η Ελλάδα είχε λεφτά, όταν οι δανειακές της ανάγκες ήταν 65 δις ευρώ για την επόμενη χρονιά. Άρα, το σύνθημα θα έπρεπε να είναι ’’δανεικά θα βρούμε’’» υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης, ερωτώμενος για το περίφημο σύνθημα, «λεφτά υπάρχουν».

Όσον αφορά την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να περάσει από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, εάν οι 180 είναι αποτέλεσμα γνήσιας εθνικής συνεννόησης και όχι τερτίπια για να ρίξει ο ένας τον άλλον».

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Φλωρίδης προέβλεψε ότι «το αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι μηδενικού αθροίσματος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι λύση είναι μία κυβέρνηση ευρείας υποστήριξης».

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι οι αλλαγές που «πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολύ μεγάλες, για αυτό το λόγο χρειάζεται ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία», υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι την άποψή του για συγκρότηση ενός μετώπου εθνικής ευθύνης τη διατύπωσε μαζί με τους Νάσο Αλευρά και Κώστα Καρτάλη ένα χρόνο πριν.

Ερωτώμενος για το ποιον θα πρότεινε ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι χρειάζεται μια προσωπικότητα η οποία ξέρει το πρόβλημα και έχει δυνατότητα από την διεθνή εμπειρία που διαθέτει να μπορέσει να διαπραγματευτεί. Πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπονοεί τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Αναφερόμενος στο επικείμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο πρώην υπουργός είπε ότι εάν θα γίνει μεγάλη απομείωση, η χώρα θα φορτωθεί με περισσότερες ευθύνες απέναντι στους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται άλλου τύπου διακυβέρνηση και πολιτική για να μην μπει η χώρα σε μεγάλες περιπέτειες όπως η επιστροφή στο παλιό νόμισμα.

Μάλιστα, έριξε τα βέλη του, τόσο στην κυβέρνηση που έλεγε ότι μετά το 2011, θα βγει η χώρα στις αγορές, όσο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που, σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη έλεγε ότι θα έβγαζε τη χώρα στις αγορές σε ένα εξάμηνο. Έτσι, «δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η κρίση ήταν κάτι μεγάλο, αλλά διαχειρίσιμο, γεγονός που αποδείχθηκε λάθος».

Μιλώντας για την νέα πολιτική κίνηση που δημιούργησε, τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο», ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θέλει να δείξει ότι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και παραστάσεις μπορούν να θέσουν τα μεγάλα ζητήματα προς συζήτηση, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι παρά τα όσα λένε οι πολιτικοί αρχηγοί, στην κοινωνία η εθνική συνεννόηση είναι μία πραγματικότητα.

Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει εάν η κίνηση αυτή στηρίζεται από τον Κώστα Σημίτη, ενώ αναφερόμενος σε άλλα στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ που βρίσκονται εκτός πολιτικής, υπογράμμισε ότι ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Έκτορ Νασιώκας είναι πολύτιμα εθνικά κεφάλαια.