Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στην τρόικα εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικός σταθμό Βήμα Fm. «Δύο χρόνια μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει ούτε μία από τις δεσμεύσεις της», υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, ενώ αναφερόμενη στην τρόικα τόνισε ότι έχει ευθύνες όχι μόνο στη σχεδίαση αλλά και στην εφαρμογή.

Η κ. Μπακογιάννη παράλληλα, εμφανίστηκε απαισιόδοξη όσον αφορά τις αποφάσεις που θα πάρει η Σύνοδος Κορυφής. «Δεν αποκλείεται να τα καταφέρουμε, αλλά όταν συνήθως δεν υπάρχει συνάντηση υπουργών Οικονομικών από πριν, η απόφαση κορυφής είναι συνήθως γενικόλογη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τόνισε ότι ναι μεν ψήφισε τη δανειακή σύμβαση του Μνημονίου γιατί το θεώρησε σωστό, αλλά δεν ψήφισε καμία επιμέρους ρύθμιση.

Όσον αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση και το ενδεχόμενο αυτή να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία η κ . Μπακογιάννη επανέλαβε τη θετική της στάση, διότι όπως δήλωσε αυτή η κυβέρνηση από μόνη της δεν έχει πλέον τη νομιμοποίηση και εκ των πραγμάτων υπονομεύει με την έλλειψη αξιοπιστίας της, όποιο πρόγραμμα έρθει με την παρουσία της.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών η πρόεδρος της ΔΗΣΥ , υποστήριξε ότι εν τέλη στην παρούσα σύνθεση της Βουλής θα λάχει να πάρει αυτή την απόφαση.

Εξάλλου επανέλαβε το αίτημα της για συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, η οποία θα αποτελείται από τεχνοκράτες, υποστηριζόμενη από όλες τις δυνάμεις του πολιτικού φάσματος, πλην της αριστεράς, διότι αυτή έχει επιλέξει σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη άλλο δρόμο.