Θετικές αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε η συμφωνία των Βρυξελλών, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.   Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, χαιρέτισε σήμερα την "πολύ μεγάλη πρόοδο" που επετεύχθη με την συμφωνία. Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης "σημείωσαν πολύ μεγάλη πρόοδο για τα θεμελιώδη θέματα τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν", τόνισε ο Οσμπορν στο BBC. Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και πως τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα πρέπει να εφαρμοστούν σύντομα.  "Είναι σημαντικό να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό για να μην επαναληφθεί αυτό που είδαμε τον Ιούλιο", πρόσθεσε ο Οσμπορν. "Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να διευθετήσουν τα προβλήματά τους γιατί η αστάθεια στη ζώνη του ευρώ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην βρετανική οικονομία", κατέληξε. 
 
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμφωνία στη ζώνη του ευρώ και τόνισε πως το Πεκίνο θα στηρίξει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Η Κίνα ελπίζει πως το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής θα τονώσει τις αγορές, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζιάνγκ Γου. 
Η ίδια επιβεβαίωσε πως ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν οικονομικά θέματα.   

Ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, τόνισε πως η συμβιβαστική συμφωνία των κρατών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους "αρκεί προς το παρόν" και εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία της Ρωσίας.  Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να στηρίξει την ευρωζώνη στο πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογραμμίζοντας πως η ρωσική θέση είναι η ίδια με αυτή των άλλων χωρών της Brics (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Μια αύξηση της συνεισφοράς των χωρών αυτών στο ΔΝΤ θα πρέπει να περάσει από την "ενίσχυση του ρόλου τους" στο Ταμείο, το οποίο μέχρι τώρα ελέγχεται από δυτικές δυνάμεις, κατέληξε ο Ντβόρκοβιτς.  

Ικανοποιημένος από την συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη αποτελεί την πλέον άμεση απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.  "Θεωρώ θετικά βήματα τις αποφάσεις των ευρωπαίων φίλων μας. Είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Εχει σημειωθεί πρόοδος ", τόνισε ο Χάρπερ και προσθεσε: "Φυσικά, περιμένουμε την επεξεργασία των λεπτομερειών και την επιτυχημένη εφαρμογή (των αποφάσεων) καθώς πλησιάζουμε στη σύνοδο της G20 τον επόμενο μήνα".  

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε σήμερα ότι η χώρα του θα λάβει τα "αναγκαία μέτρα" για να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους, μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. "Μια σταθερή Ευρώπη είναι προς όφελος της χώρας μας. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα την κατάλληλη στιγμή", τόνισε ο Ζουν Αζούμι στο ιαπωνικό κοινοβούλιο. Η Ιαπωνία έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το 20% του συνόλου των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.