Τον προβληματισμό του, για το από πού θα προέλθουν τα απαιτούμενα 30 δισ. ευρώ για τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έπειτα από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να «αντιδράσει το ελληνικό δημοκρατικό» στο ενδεχόμενο εποπτείας.   Για τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από τη συμφωνία, ο ελληνογερμανός ευρωβουλευτής είπε ότι «το καλό για την Ελλάδα και το ιστορικό – όπως το είπε και ο κ. Παπανδρέου – είναι ότι το χρέος μειώνεται. Είναι καλό από τη μία, αλλά από πού θα βρεθούν τα 30 δις για τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας; Εδώ είναι ένας κίνδυνος και πρέπει να διασφαλίσουμε το μηχανισμό βοήθειας, το EFSF, για τη διάσωσή τους».  

Για το ρόλο που έπαιξαν Γερμανία και Γαλλία στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Χατζημαρκάκης  ανέφερε: «Και η Γαλλία έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Ο Σαρκοζί έκανε δύο ταξίδια στη Γερμανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν. Όμως, πραγματικά η Μέρκελ είχε μια στρατηγική και τακτική και γι’ αυτό ήθελε να περάσει τη διεύρυνση του EFSF, όπως έγινε χθες στη Βουλή ολόκληρη και όχι απλώς την Επιτροπή Οικονομικών της Γερμανικής Βουλής. Πήρε και μια μεγάλη πλειοψηφία και μ’ αυτό το κύρος πήγε στις Βρυξέλλες. Πιστεύω ότι ήταν καλή η προετοιμασία της, αλλά πρέπει τώρα να διαβάσουμε και τις λεπτομέρειες».  

Για το ενδεχόμενο εποπτείας ο ευρωβουλευτής ανέφερε: «Πιστεύω στη δημοκρατία. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολιτικούς που πήραν την ψήφο του λαού και δεν βλέπω δημοκρατικό να υπάρχει σήμερα εποπτεία από έναν ανώνυμο ή έναν τεχνοκράτη στην Ελλάδα. Πρέπει να το δούμε καλά και κάποτε πρέπει να αντιδράσει το δημοκρατικό σύστημα σε μια τέτοια τεχνοκρατική εποπτεία».