Με την χθεσινή συμφωνία επιτυχγάνεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, παράλληλα με την πλήρη εξασφάλιση της ρευστότητας της ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η επανακεφαλαιοποίηση του προς όφελος της εθνικής μιας οικονομίας και των καταθετών, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνέντευξη Τυπου για τα αποτελεσματα της Συνόδου Κορυφής.
Στόχος το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος να είναι στα επίπεδα του 120% του ΑΕΠ και πλήρως βιώσιμο ακόμη και με τις αυστηρές προδιαγραφές του ΔΝΤ,είπε ο υπουργός Οικονομίας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό στη Σύνοδο Κορυφής επιτεύχθησαν τρεις στόχοι: 

Η εκταμίευση της 6ης δόσης που θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, η εφαρμογή του νέου προγράμματος, ύψους 100 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014 και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στις επικρίσεις της χρονικής στιγμής που έγινε αυτή η συμφωνία λέγοντας: 

«Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν ελήφθη νωρίτερα η απόφαση;  Γιατί έπιασαν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.  Το δημοσιονομικό πρόγραμμα της διετίας 2010-2011 έπιασε τόπο. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έφερε θετικά ανταλλάγματα. Δημιουργήθηκε η κατάλληλη συνθήκη για να προχωρήσει αυτή η απόφαση».

Σύμφωνα πάντως με όσα υποστήριξε ο υπουργός, η καθημερινή εποπτεία της τρόικας ήταν αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει το επικοινωνιακό λάθος που έπληττε την εικόνα της χώρας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η παρουσία της τρόικας βασίζεται σε μια θεμελιώδη παραδοχή: Η κυριότητα του προγράμματος ανήκει στην Ελλάδα και η ευθύνη για την εφαρμογή του νέου προγράμματος ανήκει στην κυβέρνηση και τη Βουλή. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς συμβουλεύουν. 


Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα για τους προϋπολογισμούς του 2011 και του 2012, εφόσον τα ήδη ληφθέντα μέτρα εφαρμοστούν.