Για «εικόνα ντροπής» από «ορισμένους καθοδηγούμενους» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Μπεγλίτης απέδωσε τις χθεσινές αποδοκιμασίες σε «εσμό παραστρατιωτικών, παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων», διαχωρίζοντάς τις από τις διαμαρτυρίες των απλών πολιτών που, όπως είπε, «είναι πολλές φορές δικαιολογημένες» και «απόλυτα κατανοητές».

Ο υπουργός Αμυνας εξέφρασε μάλιστα τη θλίψη του, επειδή όπως υποστήριξε, τέτοιου είδους συμπεριφορές γίνονται «ανεκτές και από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες μας βρίζουν συνεχώς», και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καταδικάσουν φαινόμενα κοινωνικού και πολιτικού χουλιγκανισμού, τα οποία «δηλητηριάζουν την κοινωνία και ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο σε εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας». «Με άλλα λόγια», τόνισε, «δεν πρέπει να θρέψουμε ένα αυγό του φιδιού στη χώρα μας. Και χθες δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον ’γιο Δημήτριο είδαμε ορισμένες τέτοιες συμπεριφορές. Είδαμε αυγά του φιδιού».

«Αισθάνομαι θλίψη, να μην πω κατάθλιψη, για την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, και αφού επεσήμανε ότι «δε μας φοβίζουν», υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση: «Μόνο μέσα από αυτή τη δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσοι αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά, όσοι χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Είμαι απόλυτα σαφής και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Αμυνας έγιναν μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας 116 νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. «Βρίσκομαι σε ένα χώρο που εκφράζει μια άλλη Ελλάδα την Ελλάδα της προόδου την Ελλάδα της ελπίδας» δήλωσε και υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι με βάση τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες και μέσα από τον εξορθολογισμό τους, να διαμορφωθεί ένας στρατός πολύ πιο ευέλικτος και ισχυρός που να ανταποκρίνεται στις αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Την Παρασκευή ο υπουργός Αμυνας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικό θέμα: Aποδοκίμασαν Μπεγλίτη και Μαγκριώτη στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης