Την κατηγορηματική αντίθεσή του στα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε εκ νέου απόψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Αγρίνιο.  Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η πολιτική που επιβλήθηκε καταναγκαστικά στην Ελλάδα με την ενθουσιώδη συνέργεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί από την μία εκκωφαντική αποτυχία στην άλλη» και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για το κούρεμα αφορούν ένα μικρό κομμάτι του χρέους και το χρέος αυτό βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων. Αλλά οι τράπεζες, σημείωσε, «είναι σε μεγάλο βαθμό διασφαλισμένες, αφού έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια ενίσχυση και εγγυήσεις όσο περίπου ήταν το δάνειο που πήραμε με το Μνημόνιο. Το κράτος σπεύδει να βοηθήσει ακόμα και όταν τράπεζες - λαμόγια βαράνε κανόνι. Και τώρα το τραπεζικό σύστημα θα διασφαλιστεί ακόμα μια φορά με τις διαδικασίες επανακεφαλαιοποίησης και αυτό που απομένει είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το κόστος για την αντιμετώπιση της κρίσης λοιπόν, μεταφέρεται στα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας «ότι μέσα σε όλα αυτά, είδαμε για μια ακόμα φορά την ελληνική κυβέρνηση να κάθεται στη γωνία της, περιμένοντας να της ανακοινωθούν οι αποφάσεις, χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς στόχους και τώρα παριστάνουν ότι πανηγυρίζουν. Δεν υπάρχει όριο στην απελπισία και την υποκρισία τους» είπε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι «έχουν τελειώσει και δεν τους σώζει ούτε η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε τα δημοψηφίσματα με σικέ ερώτημα, ούτε τίποτα. Η μόνη επιλογή που έχουν, είναι να τα παρατήσουν και να κάνουν εκλογές». 

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε την πρότασή του για την συγκρότηση ενός νέου Συνασπισμού εξουσίας με βάση τη θέση ότι «πρέπει να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι εποχές για ηγεμονισμούς και για φτηνούς ανταγωνισμούς καθώς κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις των καιρών».