Απάντηση στις προφητείες για καταστροφή της χώρας χαρακτήρισε τις αποφάσεις των Βρυξελλών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στους υπαλλήλους του υπουργείου.

«Την 21η Ιουλίου και την 26η Οκτωβρίου είπαμε όχι στις προφητείες για καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όταν υπάρχει καθαρός σκοπός, να υπηρετήσεις το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και υπάρχουν και τα μέσα, δηλαδή οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, πετυχαίνουμε».

Αναφορικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Οικονόμου παρατήρησε ότι «φθάσαμε στο χθεσινό κούρεμα όπου η παραπληροφόρηση, η ελαφρότητα και η ιδιοτέλεια κουρεύτηκαν, όχι μόνο 50%, αλλά πολύ παραπάνω από αυτό».

Παράλληλα, υπογράμμισε επισήμανε την ανάγκη επίτευξης των στόχων που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών. «Ο πρώτος στόχος είναι να πάμε καλά στα έσοδα, ο δεύτερος που είναι λίγο πιο δύσκολος, είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα Εθνικό Φορολογικό Σύστημα και ο τρίτος στόχος και πιο δύσκολος, είναι να συμφιλιώσουμε εσάς, δηλαδή τις οικονομικές αρχές , με το λαό», σημείωσε σχετικά.