Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα το πρωι στην τηλεόραση του Ant1. Με νομοθετική ρύθμιση όλες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ανά καταθέτη είναι ήδη κατοχυρωμένες νομοθετικά μέχρι το τέλος του 2015, ενώ και με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών διασφαλίζεται πλήρως το σύνολο των καταθέσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, είπε ο κ.Μόσιαλος.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση συντάξεων, από ενδεχόμενες επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, πέραν όσων προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν προβλέπονται νέα μέτρα για το 2011 και το 2012, πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί και ψηφισθεί στη Βουλή.