«Σήμερα, παίρνουμε και πάλι τη μεγάλη απόφαση να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, λέγοντας ένα μεγάλο «όχι» στις εξαρτήσεις», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παρέστη σήμερα στη Δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Γιορτάζουμε το θάρρος του Ελληνικού λαού, το μεγάλο «όχι», τη μεγάλη απόφαση του Ελληνικού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία και Δημοκρατία, μια μεγάλη πορεία του έθνους μας και του Ελληνισμού", σημείωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Και σήμερα, παίρνουμε και πάλι τη μεγάλη απόφαση: να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, λέγοντας ένα μεγάλο «όχι» στις εξαρτήσεις. 

Μια απόφαση να καλλιεργήσουμε ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας. Μια χώρα ξεχωριστή, με τεράστιες δυνατότητες, με ένα λαό περήφανο. Να αναπτύξουμε τις δικές μας δυνάμεις, τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, που ξέρουμε ότι είναι πολλά. Και αυτή η πορεία χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.