Η Κρήτη είναι μια γειτονιά που έχει δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο ανέφερε σήμερα ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας τις εργασίες της διάσκεψης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συνοψίζοντας τα θετικά συμπεράσματα της - όπως τονίστηκε - μετά την ολοκλήρωση της, σήμερα αργά το μεσημέρι, στον 'Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.  Στο ρόλο της Αραβικής 'Ανοιξης αλλά και στο ρόλο της Κρήτης στην ανάπτυξη των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον 'Αγιο Νικόλαο Κρήτης. 


«Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα για διάφορους λόγους, χαλάρωσαν αλλά τώρα οι Κρήτες επιθυμούν και θέλουν να τους ενδυναμώσουν. 

   
Μιλώντας για τη μεταβατική περίοδο αυτών των χωρών, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής κ. Παπανδρέου, ζήτησε από όλους που πήραν μέρος στη σημαντική , όπως χαρακτηρίζεται από όλους τους συμμετέχοντες, διάσκεψη της Κρήτης, να δημιουργήσουν θεσμούς που θα διασφαλίσουν τη μόνιμη μετάβαση στη Δημοκρατία.

   
Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα που έχουν μπροστά τους. 

   
Μετά το τέλος της συνδιάσκεψης με πρωτοβουλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, με το προεδρείο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, κατά την οποία συζητηθήκαν μέσα σε θετικό κλίμα θέματα εμπορικών συναλλαγών για την ανάπτυξη των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.