Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων και τη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα τάχθηκε εκ νέου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Χρειάζονται υπερκομματική κυβέρνηση όχι με πολιτικούς, αλλά με ανθρώπους με ευρύτερο κύρος για ένα διάστημα. Οι άμεσες εκλογές ενέχουν κινδύνους και κάποιοι πρέπει να τους πούνε. Οι πολιτικές δυνάμεις κρύβονται δεν μιλούν, δεν λένε αλήθειες» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα μετείχε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.   


«Το πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει έχει μία τελευταία ευκαιρία να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα τηρώντας υπεύθυνη στάση» τόνισε χαρακτηριστικά.   


Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές πριν περάσουν 4 μήνες λόγω της συμφωνίας κορυφής. «Αν σήμερα προκηρύξουμε εκλογές το κόστος των εκλογών ενδεχομένως να είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» προειδοποίησε.   
Για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη και αλλού κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου κάνοντας λόγο για ακραία φαινόμενα. «Την ξεφτυλίσαμε την πατρίδα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. 


Για τη συμφωνία κορυφής τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα την ψηφίσει: «δεν έχω δει τη δανειακή σύμβαση, δεν ξέρω αν θα δουλέψει για να τη ψηφίσω» ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.   


Τέλος, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για έλλειψη ευρωπαϊκού οράματος και αδυναμία να κρατηθεί ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο.