Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην πρώτη του συνέντευξη στο Newpost.gr εκφράζει τον προβληματισμό του και την ανησυχία του για τη βαθειά κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.
«Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, όχι μονό οικονομική αλλά και κοινωνική και πολιτική. Υπάρχει  έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία, υπάρχει κραυγαλέο έλλειμμα δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας, υπάρχει τελικά έλλειμμα ηγεσίας και σχέδιου για την έξοδο από την κρίση. Όσοι έχουν μυαλό στο κεφάλι τους πρέπει να ανησυχούν, όχι μονό για τα προχθεσινά, αλλά και για την βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται ο τόπος και πρέπει να αναζητούν ομαλή δημοκρατική διέξοδο από την κρίση στο δρόμο της ανάπτυξης».
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού καταδικάζει τα συνθήματα «Παπούλια προδότη» που ακουστήκαν στη Θεσσαλονίκη αλλά αφήνει και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί καθυστέρησε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των επεισόδιων.  

«Τα συνθήματα Παπούλια προδότη εκφράζουν μια κουλτούρα άκρας δεξίας και δεν έχουν καμιά θέση με τη δική μας Αριστερά. Η θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κακός υποκινητής και η προσπάθεια να του φορτωθούν οι ύβρεις  εναντίον του κ. Παπούλια αποδείχθηκαν χοντρές συκοφαντίες. Όμως  θα προτιμούσα η σαφής ανακοίνωση αποδοκιμασίας των ύβρεων εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε εκδοθεί από την πρώτη στιγμή γιατί τα Παπούλια προδότη είναι ακροδεξιάς έμπνευσης συνθήματα και δεν εκπροσωπούν εμάς»
 
Ο κΠαπαδημούλης στη συνέντευξή του αφήνει προσεκτικές αλλά σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ο Κάρολος Παπούλιας στέκεται απέναντι στην πολιτική και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

«Το σύνταγμα δεν δίνει μεγάλες εξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως  ακόμα και οι ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις επιτρέπουν στον πρόεδρο να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αναζήτησης  διεξόδου δημοκρατικής ομαλότητας από τη σημερινή κρίση . Υπάρχει το άρθρο που του επιτρέπει να ζητήσει τη σύγκληση της Βουλής για να διατυπώσει απόψεις και προβληματισμούς, υπάρχει το άρθρο που του επιτρέπει να ζητήσει αναπομπή κάποιου νομοσχεδίου στη Βουλή μετά την ψήφιση του και πριν τη δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Δεν είμαι εγώ που θα υποδείξω στον Πρόεδρο της Δημοκρατιας τι πρέπει να κάνει, νομίζω όμως ότι πρέπει να είναι πιο δεκτικός στην κριτική και τις υποδείξεις και θα είναι πιο χρήσιμος για την δημοκρατία και τον τόπο εάν λειτουργήσει ως η συνισταμένη του πολιτεύματος και όχι να είναι τόσο ταυτισμένος με την εκάστοτε  κυβερνητική πολίτικη». 

Πρέπει να ομολογήσουμε με ειλικρίνεια τα λάθη μας και να ζητήσουμε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, τονίζει ο βουλευτής του Συνασπισμού και προσθέτει ότι όσοι παραμείνουν στις ξεπερασμένες πρακτικές του παρόντος θα σαρωθούν από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.  

«Για να ξαναφτιάξουμε τη χωρά από την αρχή και να αποφύγουμε μια ασύντακτη χρεοκοπία που θα μας παει 60 χρόνια πίσω πρέπει να σαρωθεί το υπάρχον πολίτικο σκηνικό. Από το παλιό πολιτικό σκηνικό υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν όχι μονό να διασωθούν άλλα και να συμβάλουν στο καινούργιο ξεκίνημαΓια να το κάνουμε όμως αυτό πρέπει όχι μονό να μην κρύβουμε τους σκελετούς που έχει ο καθένας στα ντουλάπια του άλλα να μιλήσουμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας, της αλήθειας και της τόλμης. Χρειάζονται νέα πρόσωπα, νέα σχήματα, νέες πολίτικες, νέοι συσχετισμοί. Όσα από τα πολίτικα κόμματα και πρόσωπα του σημερινού πολίτικου σκηνικού τολμήσουν να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση όχι μονό θα συμβάλουν θετικά άλλα θα πείσουν και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στην κοινωνία εκτός ενεργού πολίτικης ότι αξίζει τον κόπο να μπουν σ' αυτή την περιπέτεια».

Δ.Τ.