Εντός κομματικής γραμμής εμφανίζει εαυτόν ο «γαλάζιος» βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τη διφορούμενη δήλωση που έκανε στην εφημερίδα «Έθνος» και η οποία ερμηνεύτηκε ως πρόσκληση προς τον Α. Σαμαρά να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ακόμη και επιστροφής στις τάξεις της ΝΔ, στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 
Αρχικά, η δήλωση Βαρβιτσιώτη, προκάλεσε σύγχυση στην Συγγρού καθώς εμφανιζόταν να διαφοροποιείται από τη σαφή κομματική γραμμή, βάζοντας στο «παιχνίδι» δύο κόμματα τα οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει εντάξει στη «συμμαχία των προθύμων» καθώς υπερψήφισαν και στήριξαν από την αρχή το Μνημόνιο.

Και μάλιστα, σε μια στιγμή κατά την οποία η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ διαπιστώνεται από το σύνολο των ερευνών ενώ και οι θέσεις Σαμαρά περί επαναδιαπραγματεύσης των όρων του Μνημονίου επιβεβαιώνονται, μετά και από τη στάση που προανήγγειλε ο Κοέλιο στην Παραγουάη


Επελέγη τελικά να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρις ότου αποσαφηνίστει το τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κ. Βαρβιτσιώτης.


«Αυτό που είπα –και είναι σαφές και από τη δήλωσή μου- είναι ότι ο Α. Σαμαράς πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ποτέ ο κ. Παπανδρέου. Να αναλάβει πρωτοβουλίες συνεννόησης με όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας ώστε την επομένη των εκλογών να έχει διασφαλίσει τη συναινετική στάση της αντιπολίτευσης σε κρίσιμα ζητήματα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με την πολιτική του» επεσήμανε στο Newpost.gr ο κ. Βαρβιτσιώτης, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του. 


Είναι προφανές ότι πεδίο συνεννόησης για τον Αντώνη Σαμαρά διαμορφώνεται με μεγαλύτερη ευελιξία στις συνομιλίες με δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει πολιτικές δυνάμεις όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις των κομμάτων αυτών απέναντι σε βασικά ζητήματα όπως η ελληνική παρουσία στην Ε.Ε. περιορίοζουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα τέτοιας συνεννόησης. Κάτι όμως που δεν ισχύει, επί παραδείγματι, για την Δημοκρατική Αριστερά ή για μεμονωμένες περιπττώσεις προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, η πολιτική παρουσία του οποίου βέβαια, θεωρούν στην ΝΔ ότι μετεκλογικά θα αποτελέσει θέμα ευρύτατης συζήτησης. 


Σύμφωνα πάντως με απολύτως ακριβείς πληροφορίες του Newpost.gr ο «γαλάζιος» βουλευτής της Β’ Αθήνας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον γ’ όροφο της Συγγρού και κατέθεσε τις απόψεις του σε στελέχη της ηγετικής ομάδας Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι, όπως και στο παρελθόν έχει αναφέρει το Newpost.gr, ο Πρόεδρος της ΝΔ, από τις αρχές του 2010 έχει δεχθεί εισηγήσεις να επιχειρήσει συνεργασίες, αρχής γενομένης από την επομένη των εκλογών, με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να υπάρχει συντεταγμένη πορεία και εθνική στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 
Πάνος Ρασσιάς