Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Μαγκούφης μίλησε στον ΒΗΜΑ FM για τα έκτροπα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, την εναντίον του επίθεση στα Τρίκαλα και το αν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη της παραίτησης.  
«Θλίβομαι που αυτά τα γεγονότα αμαύρωσαν την ιστορική επέτειο και προπαντός για την ύβρι και βεβήλωση που υπήρξε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και βεβαίως για τις ύβρεις και τις επιθέσεις στον πολιτικό κόσμο.

Την εβδομάδα πριν από την παρέλαση, οφείλω να ομολογήσω ότι δέχθηκα ερωτήσεις και από media της Αθήνας και των Τρικάλων για το αν θα παραστώ στην παρέλαση. Και προφανώς απάντησα ότι θα πάω στην παρέλαση. Ήταν συνυφασμένο με διαδικασίες προπαγάνδισης και προτροπής προς τον κόσμο από συγκεκριμένο ρ/σ των Τρικάλων, το «Ράδιο Ζυγό», για να πάει ο κόσμος στην παρέλαση και να μας πετάξει αυγά και γιαούρτια. Απάντησα ότι θα προτιμούσα να σταθώ κάπου και να πετάξουν εναντίον μας όσοι θέλουν αυγά και γιαούρτια από το να βεβηλώσουν την παρέλαση και πρέπει ο κόσμος να διαχωρίσει αυτά τα ζητήματα».  

Ο κ. Μαγκούφης μάλιστα σχετικά με την επίθεση εναντίον του δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «Υπάρχουν φωτογραφίες από μια προεκλογική συγκέντρωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που συμμετείχα και εγώ και είναι και ο κ. Δαλαμάγκας που ήταν μέλος της Νεολαίας, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι ήταν μέλος και της Νομαρχιακής Επιτροπής. Προτίμησαν κάποιοι να το περάσουν πολιτικά και να πουν ότι ήταν και συνεργάτης μου στο πολιτικό μου γραφείο, αλλά αυτό δεν ευσταθεί. Είναι αναληθές. Ήταν μέλος της Νεολαίας, όμως, και κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου».

«Φεύγοντας εγώ τελευταίος από την εξέδρα, τότε βρισκόμουν στο χώρο της πλατείας και δέχθηκα αυτή τη σφοδρή εκ των όπισθεν επίθεση που τη θεωρώ άνανδρη και εκπίπτει από το αξιακό σύστημα όλων των Ελλήνων πολιτών» διευκρίνισε.  

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι πολλές φορές πέρασε από το μυαλό μου η ιδέα της παραίτησης, αλλά αυτό είναι σαν να ρίχνεις την ασπίδα και να φεύγεις. Να γίνεσαι ρίψασπις.