«Πλήρη αποτυχία» όσον αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπεται βάσει του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου, καταλογίζει στην κυβέρνηση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.

Η κ. Μπακογιάννη επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος «αναφέρθηκε σε οφέλη ύψους 5 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις», αλλά και του προέδρου της Επιτροπής Αξιοποίηση της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, κ. Κουκιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι «θα είμαστε ευχαριστημένοι με έσοδα 3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του έτους».

Ωστόσο, επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, πριν από λίγες ημέρες, δεν πρέπει να αναμένονται έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μεγαλύτερα των 46 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

«Το προαναφερθέν σχέδιο δεν βασίστηκε σε μια ουσιαστική μελέτη επιπτώσεων της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας στην ελληνική κτηματαγορά, καθώς επίσης και καμία σοβαρή καταγραφή των διαθέσιμων εκτάσεων και των πραγματικών τιμών δεν πραγματοποιήθηκε», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ζητεί τέλος από τον Πρωθυπουργό διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία του προγράμματος και του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.