Την ικανοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο γραμματέας της, Βασίλης Έξαρχος, στην εισαγωγική του ομιλία, κατά την, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του οργάνου.
Ο κ. Έξαρχος έκανε λόγο για σημαντικές αποφάσεις της ΕΕ, με τις οποίες αναγνωρίζονται οι επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι την ικανοποίηση της ΚΟ δεν την συνοδεύουν θριαμβολογίες, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν δυσκολίες ως την έξοδο από το τούνελ της κρίσης.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλους, τόνισε ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου επετεύχθη έπειτα από διαπραγματεύσεις, και επέκρινε εκείνους που είναι σιωπηλοί στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό επιμένουν, όπως είπε, στην άγονη γραμμή της άρνησης.

Αναφερόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Έξαρχος είπε ότι φέρουν το βάρος των λαθών και των παραλείψεων του παρελθόντος, τονίζοντας ότι έχουν συναίσθηση των δυσκολιών που επιβαρύνουν τους πολίτες, καθώς, όπως ανέφερε "δεν προερχόμαστε από "τζάκια", ούτε ζούμε σε γυάλινους πύργους".

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι βουλευτές πρέπει να είναι δίπλα στον λαό με νηφαλιότητα και σύνεση και "παρά τη χρήση βίας από ελάχιστους", όπως είπε. "Στους θυμωμένους πολίτες, πρέπει να εγγυηθούμε ότι θα δημιουργήσουμε μια πολιτεία με κανόνες, διαφάνεια και αξιοκρατία", πρόσθεσε.

Ο κ. Έξαρχος ανέφερε ότι δεν αρκεί η κατανόηση των προβλημάτων, αλλά απαιτείται η αντιμετώπιση στην ρίζα τους και συμπλήρωσε ότι στόχος της επόμενης περιόδου είναι το "κλείδωμα" των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου είπε ότι είναι: 

-Η ψήφιση του φορολογικού νόμου, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να ελεγχθούν και όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

-Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

-Η πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

-Η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

-Η πλήρης εξυγίανση των προμηθειών των νοσοκομείων.

-Η στήριξη των δήμων και των περιφερειών.

-Η επιτάχυνση των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας.

-Η ανασυγκρότηση των αγροτικών οργανώσεων.

-Η βελτίωση των τουριστικών υποδομών.

-Η προώθηση των αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι απαιτείται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια, ενώ όλοι πρέπει να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους.

Ο κ. Έξαρχος ανέφερε επίσης ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ όπου θα πάρουν τον λόγο οι βουλευτές, "καθώς η διαφορά της δικής μας ΚΟ με εκείνη της ΝΔ είναι ότι οι βουλευτές μας μιλούν και δεν συνεδριάζουν πανηγυρικά", ενώ θα υπάρξει και ειδική συνεδρίαση για τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση και στο κράτος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής Κ. Καρτάλης είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Έξαρχο στην οποία αναγνώριζε τις αντικειμενικές δυσχέρειες στο να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα, και ζητούσε συνεδρίαση της ΚΟ ώστε να μιλήσουν οι βουλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Έξαρχος απάντησε καταφατικά στο αίτημα αυτό, λέγοντας πως το αίτημα του κ. Καρτάλη είναι αυτονόητο.