Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει στον Κάρολο Παπούλια την επικινδυνότητα της επιλογής Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές καθώς ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και μάλιστα σε βάθος τριμήνου, μπορεί να οδηγήσει σε εθνικό διχασμό.


Συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ χαρακτήριζε στο Newpost.gr την επιλογή Παπανδρέου ως εθνικά επικίνδυνη, μικροκομματική και βαθύτατα αντιλαϊκή. Την ίδια ώρα στελέχη της ΝΔ σημείωναν ότι μέσα στον πανικό του ο Πρωθυπουργός δε διστάζει να οδηγήσει την κοινωνία σε πολιτική ανατροπή, επιδιώκοντας να καταστήσει τους πολίτες συνενόχους σε μια απόφαση που μπορεί να γυρίσει τη χώρα πίσω στη δραχμή.


Μετά τις εξελίξεις αυτές πάντως, χθες υπήρξαν απανωτές επικοινωνίες ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τους στενούς επιτελείς του αναφορικά με τη στάση και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου.


Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «είναι αδίστακτος και επικίνδυνος». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη σαν κέρμα στον αέρα, καθώς και ότι εκβιάζει τόσο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και το λαό.


«Λέει στον ελληνικό λαό, ότι ''αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη''! Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό. Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε.


Δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να μην παραστεί στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό.


Σχετικό θέμα:  Ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα τέλη Δεκεμβρίου - αρχές Ιανουαρίου ζητά ο Παπανδρέου