Στη μία και μισή το μεσημέρι ανακοινώθηκε το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την υγεία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο διάβασε στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής της Κεντρικής Κλινικής, Νικόλας Χρόνης.  Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλος προσήλθε σήμερα και ώρα 5.30 με αναφερόμενο περιομφαλικό και επιγαστρικό άλγος. Ο ασθενής υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο ο οποίος έδειξε ήπια φλεγμονή αντίδραση σκωλεικοειδούς απόφυσης. Απεφασίσθη η καταρχήν συντηριτική αντιμετώπιση. Νεότερη ανακοίνωση θα εκδοθεί το επόμενο 24ωρο". 

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν υπογράφουν οι θεράποντες ιατροί Π.Αλφαράς, Γ.Κατσίφης και Ε.Μιάκας.

Toν υπουργό Οικονομικών επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο Δημήτρης Ρέππας, ενώ αργότερα τον επισκέφθηκαν οι κύριοι ΠαπαϊωάννουΚρεμαστινόςΜπεγλίτηςΠετσάλνικος και ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης

Λίγο αργότερα, το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για καλή κατάσταση της υγείας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.