Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να ζητήσει την παραίτηση των βουλευτών της ΝΔ ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την 25λεπτη συνάντηση, τόνισε ότι «η ΝΔ θα αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτισμούς» ενώ χαρακτήρισε «εθνική ανάγκη» την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε εκβιαστικά διλήμματα, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας ότι «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».


Νωρίτερα, την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση, ανήγγειλε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.


«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, έχω ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια να μην μας βρουν συνεργούς» τόνισε ο ίδιος.Σχετικά Θέματα:  Σαμαράς: «Ο Παπανδρέου είναι Νέρων»