ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα!- Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν Βάσω, Τόνια, Κεφαλίδου

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2011, 13:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα!- Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν Βάσω, Τόνια, Κεφαλίδου
Facebook Twitter Whatsapp
Επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη. Παράλληλα, σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 σήμερα, Τρίτη, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών.
Επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη. Παράλληλα, σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 σήμερα, Τρίτη, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών. Η κυρία Αποστολάκη δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, διότι διαφωνεί με την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, σχετικά με τη δανειακή σύμβαση.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο τη Βουλής, η κ. Αποστολάκη επικαλείται τη θέση που διατύπωσε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι "το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθιά διχαστική διαδικασία, που συμπυκνώνεται με μονοσήμαντα ερωτήματα τα οποία απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι, διαιρώντας τον λαό".

"Είναι ανεπίτρεπτο -αναφέρει- να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες" και προσθέτει: "Παραμένοντας συνεπής με τις απόψεις μου αυτές, θέλω να εκφράσω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης".

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός καθώς αναμένονται εντός της ημέρας και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις. Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού η κίνηση της κυρίας Αποστολάκη εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο βουλευτών οι οποίοι έχουν κοινή εσωκομματική προέλευση και τοποθέτηση.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Νίκος Μπίστης, εκ των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, γνωστοποίησε στον γραμματέα του κόμματος του Μιχάλη Καρχιμάκη την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Η Βάσω Παπανδρέου με δήλωσή της ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα διασφαλίσει το πακέτο βοήθειας και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Με τη Βάσω Παπανδρέου συμφωνεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης.   Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος θα μιλήσει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και εκεί θα τοποθετηθεί σε όλα.

Και η βουλευτής Τόνια Αντωνίου με δήλωσή της τάχθηκε κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Η κυρία Αντωνίου ζήτησε παράλληλα συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, διευκρινίζοντας ότι δεν ανεξαρτητοποιήται. 

«Μένω στις απόψεις που είχα καταθέσει πριν από αρκετό διάστημα και είχα καλέσει το πολιτικό σύστημα να αναλάβει την ιστορική του ευθύνη για εθνική συνεννόηση. Αυτά τα θέματα ξεπερνούν τις σχέσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης και χρειάζεται υπεύθυνη στάση» υποστήριξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ζητώντας δημοψήφισμα τώρα, αρνούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και επιτείνουμε το πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας μας», τονίζει με επιστολή της στον Γιώργο Παπανδρέου και η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου. Η κ. Κεφαλίδου τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος και ζητά κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας «με κοινοβουλευτικά και μη μέλη, με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου που θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ,  να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, και ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας». Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή της κυρίας Κεφαλίδου 

Από τη πλευρά του, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης τόνισε με δηλώσεις του στο «Βήμα»: «Θα καθορίσω τη στάση μου εγγράφως, δεν πρόκειται σήμερα ή αύριο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση αλλά θα πώ τις απόψεις μου εγγράφως, όπως πάντα έπραττα».


Πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές οι οποίοι χαρακτηρίζονται «βενιζελικοί»  σκέφτονται να ζητήσουν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές με άλλη ηγεσία! 

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει μείνει με 152 βουλευτές.


Tην ίδια ώρα, διαψεύδονται οι φήμες που έκαναν λόγο και για παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Βαρβαρίγο.

Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος ενημέρωσε ότι ο βουλευτής εξέφρασε την άποψή του χωρίς όμως να προτίθεται να παραιτηθεί.

«Πιστεύω ότι έντιμη στάση θα ήταν να έρθει η σύμβαση στη Βουλή να την ψηφίσουμε και μετά να πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο βουλευτής που αμφισβητεί ευθέως την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγος με δήλωσή του στο 24h.gr ανοίγει τον χορό της ευθείας αμφισβήτησης της κίνησης Παπανδρέου για δημοψήφισμα από την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Μια τέτοια απόφαση» σημειώνει ο κ. Βαρβαρίγος «αφήνει τη χώρα μετέωρη και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικά δυσμενείς. Την ψήφο εμπιστοσύνης την έχουμε ξεφτιλίσει».

Σχετικά Θέματα: