Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να συντονιστεί η αντιπολίτευση αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με στόχο την προκήρυξη εκλογών, ή τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος πριν από λίγο.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η χώρα οδηγείται σε πλήρη αποσύνθεση και ο κόσμος αγωνιά ενώ οι θεσμοί παραπαίουν. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα βρίσκονται στον αστερισμό της παράνοιας και απηύθυνε δημόσια έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ή να μεδοθεύσει άμεσα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή με σύμφωνη γνώμη αρχηγών να πάμε σε εκλογές το Νοέμβριο. 

"Με κάθε τρόπο πρέπει να επαναφέρουμε την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα για να αποφύγουμε τις τεράστιες δοκιμασίες και τον διεθνή διασυρμό, με τις ανυπολόγιστες συνέπειες που ήδη δρομολογούνται σε βάρος της Ελλάδος" είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Η συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται πλέον κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα, το δημοψήφισμα θα βάλει τη χώρα σε μια μακρά διαδικασία απραξίας και αυτό θα είναι καταστροφικό, υποστήριξε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ πρόσθεσε ότι "η χώρα χάνεται και ημείς άδωμεν"

"Δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό που χρειάζεται στην κατάσταση και τον χρόνο που βρισκόμαστε τώρα είναι να δείξουν οι πολιτικοί ηγέτες ωριμότητα", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και τόνισε ότι χρειαζόμαστε άμεσα λύση και πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούν.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι πρέπει "να πάμε στις Βρυξέλλες και επιτέλους να μιλήσουμε. Να τους εξηγήσουμε το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε.

Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες και να μένουμε άφωνοι, όπως οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς". Παράλληλα αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε την ανάγκη να προστατευθεί ο θεσμός της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι "πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά κάποιοι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να αφήσουν αργά τα δάκρυά τους".

Είπε ακόμη ότι "μια σπίθα μας χώριζε από τα χειρότερα και συνεχίζουμε να ζούμε σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός του ΠτΔ γιατί "μπορεί κάποια στιγμή να αναζητούμε μια άγκυρα, ένα λιμάνι να ακουμπήσουμε και να μην υπάρχει. Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΛΑΟΣ στη Βουλή με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις.