Ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας σχολίασε μιλώντας στον «Βήμα fm» την απόφαση του Πρωθυπουργού να προβεί σε δημοψήφισμα, ενώ κατέθεσε και την άποψή του σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών. Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Τασούλας εξήγησε ότι «Αυτό το εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει. Δεν έχει «μητρώο πραγματοποιήσεων» ο κ. Παπανδρέου. Επιπλέον, αυτή η ιστορία επιχείρησης διάσωσης του ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι θα γίνει απαραιτήτως δεκτή από τους πάντες, όπως νομίζουν όλοι. Το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή – και νομίζω ότι αδικώ το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η αυλή του είναι – στήνει μια επιχείρηση σωτηρίας, επιλέγοντας τον αντίπαλό τους, επειδή στις εκλογές δεν μπορούν να επιλέξουν τον αντίπαλό τους και ξέρουν ότι είναι χαμένες. Και τον επιλέγουν με ό,τι απεχθέστερο υπάρχει: δραχμή, χρεοκοπία, σκοτάδι, μεσαίωνας. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο θα είναι το δίλημμα αυτού του δημοψηφίσματος. Αλλά (το κάνουν) ώστε να έχουν την αίσθηση ότι μπορεί από όλες αυτές τις επιλογές να προτιμηθεί ο τελευταίος γόνος της δυναστείας των Παπανδρέου που αγωνίζεται για το θρόνο του. Στην ουσία, το δημοψήφισμα είναι, κατά τη γνώμη μας, μια ύστατη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του κ. Παπανδρέου να παραμείνουν στην εξουσία».

Πώς μπορεί όμως να αποτραπεί η διενέργεια δημοψηφίσμαος σύμφωνα με τον κ. Τασούλα; «Μεθαύριο έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα την πάρει η κυβέρνηση; Μπορεί και να μην την ψηφίσουν οι βουλευτές της. Μπορεί και να μην την πάρει. Αντιμεθαύριο μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Υπάρχουν θεσμοί, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν πρόσωπα.
Εμείς κάνουμε πάρα πολλά πράγματα και θα κάνουμε, μέσα στο πλαίσιο των θεσμών και θα τα δείτε. Υπάρχουν θεσμοί, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν ερωτήματα. Υπάρχουν ψηφοφορίες και Πρόεδροι Δημοκρατίας. Αρχηγοί αντιπολίτευσης και ο λαός. Νομίζω ότι δεν θα αφεθεί το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτόν τον έσχατο εκβιασμό να ζημιώσει τη χώρα επειδή προσπαθούν ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα να περισωθούν».

Τέλος μιλώντας στον «Βήμα fm» αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών, σχολιάζοντας: «Θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα, αλλά αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα είναι ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα και η κυβέρνηση, οι οποίοι προκειμένου να σώσουν τον εαυτό τους δημιουργούν αυτά τα προβλήματα που διαταράσσουν τη χώρα και την ύπαρξή της. Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες απόψεις. Αλλά τα λένε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι τα λέω εγώ...»