Υπέρμαχος της εισήγησης του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της δανειοδότησης εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη. Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα «επιβεβαιώνει εκτός των άλλων την εθνική μας κυριαρχία, αλλά και ότι ο γαλλογερμανικός άξονας δεν ορίζει τις τύχες τη χώρας».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόθεση βουλευτών για ανεξαρτητοποίηση ο κ. Παπουτσής σχολίαζε: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και η ευκαιρία για όσους αμφισβητούν την δεδηλωμένη της κυβέρνησης με την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή το βράδυ», υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι όσοι «νομίζουν ότι είμαστε κολλημένοι στην κυβέρνηση μάλλον κάνουν λάθος».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την 28η Οκτωβρίου στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης κακώς έδωσαν την εντύπωση της γενικευμένης εξέγερσης, αφού σε αυτά «συμμετείχαν οπαδοί του Ηρακλή, αλλά και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για την έκδοση της κάρτας του πολίτη και αντιμάχονταν τον …Αντίχριστο».

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι και τα σχετικά συμβάντα στην παρέλαση στον Βόλο προήλθαν λόγω του υποβιβασμού της τοπικής ομάδας. Παρά ταύτα ο υπουργός προστασίας του Πολίτη εξέφρασε το φόβο του για την εκδήλωση εκτεταμένων επεισοδίων με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού όπως υποστήριξε «δημιουργείται σχετικό κλίμα», όπως προκύπτει και από σχετικές προειδοποιήσεις των πρυτανικών αρχών.

Τέλος ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από την συνθήκη Σένγκεν - δηλαδή επαναναφορά των διαβατηριακών ελέγχων για χώρες της ΕΕ - λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν για την κατασκευή των 14 νέων κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος, λόγω αυτής τη αιτίας, να μην δοθούν περίπου 250 εκ ευρω από την Ευρωπαική Ενωση για την ενίσχυση των συνόρων μας.

Πηγή: tovima.gr