Στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προτείνει με κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης, προτείνει τη συμφωνία Παπανδρέου και Σαμαρά υπό τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και να κάνουν όπως υποστηρίζει « ένα πατριωτικό έντιμο βήμα προς μια στοιχειώδη τουλάχιστον δημοκρατική συμφωνία».

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατακρίνει τον πρωθυπουργό για τη χρονική στιγμή που επέλεξε να προχωρήσει στην εξαγγελία του δημοψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα δεν αφορά στο γενικό σύστημα δημοκρατικών αξιών αλλά στο timing και στις ακούσιες αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει και συνεπώς να οδηγήσει στην αντιστροφή του νοήματός των πρωτοβουλιών του».

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου είναι «εξαιρετικά υψηλού ρίσκου, ανεβάζει κατακόρυφα τα επίπεδα αβεβαιότητας σε μια χαοτική αγορά και σ’ ένα πολύπλοκο ευρωσύστημα όπου κάθε ασάφεια στις προοπτικές οδηγεί τους πάντες να τείνουν να προεξοφλούν τις άμεσες εξελίξεις με βάση το χειρότερο σενάριο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «ο Πρόεδρος έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός αφού γνωρίζει δραματικά από πρώτο χέρι ότι το προεκλογικό και μετεκλογικό επιτελείο του, παρά τις προειδοποιήσεις, έκανε κακή στάθμιση των κινδύνων και γενικά παίρνει χαμηλή βαθμολογία στο πολιτικό και οικονομικό risk και crisis management».  

Ο κ. Ανδρουλάκης, προτείνει τη συμφωνία Παπανδρέου και Σαμαρά υπό τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και να κάνουν όπως υποστηρίζει « ένα πατριωτικό έντιμο βήμα προς μια στοιχειώδη τουλάχιστον δημοκρατική συμφωνία».