Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά στη δανειακή σύμβαση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ενώ δεν απέκλεισε να διεξαχθεί και εντός του έτους, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύμβαση. "Υπάρχει πιθανότητα να γίνει και πιο μπροστά το δημοψήφισμα, εντός του Δεκεμβρίου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάγνωρισε ότι η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Λοβέρδος εξέφρασαν επιφυλάξεις και ερωτήματα σχετικά με το δημοψήφισμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά σημείωσε ότι "συμμετείχαν με ένα πολύ θετικό τρόπο στη συζήτηση".

Ο κ. Καστανίδης εκτόξευσε βολές κατά των τραπεζών, αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση τους. 

Υποστήριξε ότι οι τράπεζες αντιδρούν και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ελάχιστες "έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουν την κρίση", και πως "την αντιμετωπίζουν με κρατική ενίσχυση". 

Κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης πως κινούνται στα όρια της θεσμικής εκτροπής, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά και στις δηλώσεις Σαμαρά, ότι θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μην γίνει το δημοψήφισμα.