Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους επανέλαβε ο Ηλίας Μόσιαλος στο «Βημα 99,5» προσθέτoντας ότι δεν είχε κάνει ακριβές το χρόνο διαεξαγωγής του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  μίλησε και για τις απόψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «συσσωμη η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετηθεί για το τι πραγματικά θέλει». 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ουσία της δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη των επιχειρημάτων. Αν δεν υπήρχε ανάπτυξη των επιχειρημάτων, θα ήμασταν ένα κόμμα που δεν είναι δημοκρατικό, θα ζούσαμε σε ένα πολιτικό σύστημα που φιμώνονται όλοι.»

«Η δύναμη του διαλόγου είναι μεγάλη και θα εκφραστεί στις συγκεκριμένες ψηφοφορίες. Οι βουλευτές, οι υπουργοί, τα στελέχη του κόμματός θα τοποθετηθούν. Αλλά για να φτάσουμε εκεί, θα φτάσουμε με το διάλογο και γι’ αυτό είχαμε χθες (Τρίτη) μια εκτεταμένη συζήτηση και στο υπουργικό συμβούλιο και θα την έχουμε σύντομα και στην κοινοβουλευτική ομάδα» εξήγησε.

Για το δημοψήφισμα και τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις:

Πριν από λίγες μέρες, υπήρχε ένα κλίμα στη χώρα, πως το ότι συζητάμε με τους ξένους είναι απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Οποιαδήποτε συζήτηση με ξένους είναι απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Τώρα, τίθεται το ερώτημα γιατί δεν συζητήσαμε με τους ξένους. Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι δεν πρέπει να συζητάμε με τους ξένους, ότι δεν πρέπει να συμβαίνει καμία διαδικασία με τους εταίρους μας – που σε τελική ανάλυση μάς δίνουν και τα δάνεια για να επιβιώνει η ελληνική οικονομία και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις – τώρα μας λένε γιατί συζητάμε μαζί τους. Δηλαδή, υπάρχει και μια ασυμβατότητα, μια τεράστια υποκρισία σε ένα μέρος του πολιτικού κόσμου. Και μιλάμε και για ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ που είχε αυτά τα επιχειρήματα.

Να διευκρινίσουμε λοιπόν τα πράγματα: ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του τους εταίρους μας. Τους είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του. Αλλά δεν τους είχε ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία ανακοίνωσής τους. Ανήκει στον Έλληνα πρωθυπουργό και όχι στους ξένους το πότε θα ανακοινωθεί κάτι ή με ποιο τρόπο θα διατυπωθεί η πολιτική πρωτοβουλία. Είναι ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και των πολιτικών μας πρωτοβουλιών.

 Πριν από λίγες μέρες υπήρχε – και το γνωρίζετε αυτό – μια έντονη προσπάθεια «απονομιμοποίησης» της πολιτικής μας ζωής. Και όπως είναι πολύ γνωστό ότι παλαιότερα υπήρχαν αιτήματα από κόμματα να μπουν ζητήματα σε δημοψήφισμα. Κόμματα ζήτησαν να μπει σε δημοψήφισμα το Μνημόνιο, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το ασφαλιστικό, ακόμη και η ονομασία των Σκοπίων, αλλά δεν υπήρχε και θεσμικό πλαίσιο – αυτό δημιουργήθηκε πρόσφατα. Και μην ξεχνάμε ότι η Ν.Δ. είχε βάλει και το ζήτημα των ταυτοτήτων ως θέμα δημοψηφίσματος παλαιότερα. Δεν είμαστε λοιπόν εμείς που θέτουμε μόνοι μας για πρώτη φορά το θέμα των δημοψηφισμάτων.

Όταν λοιπόν έρχεται μια κυβέρνηση που θέλει να πετύχει – και μακάρι να είχαμε και τη συμπαράσταση του λοιπού πολιτικού συστήματος εδώ – τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ, να διασφαλίσει επιτόκια 3,5% με περίοδο χάριτος 10 ετών, να διασφαλίσει μια νέα δανειακή σύμβαση 130 δισ. που 30 θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – και 10 από την παλιά – και εξασφαλίζει τα 110 δισ. του παλαιού δανείου, δηλαδή 240 δισ. που δεν έχει γίνει ποτέ στον κόσμο κάτι τέτοιο και παράλληλα μειώνει το επιτόκιο και το συνολικό χρέος κατά 100 δισ. και αντί το πολιτικό σύστημα να συζητά αυτούς τους όρους και αυτές τις συνθήκες, τι είχαμε; Άμεσες αρνήσεις και άμεση αμφισβήτηση αυτού του αποτελέσματος που θα ήταν προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Να εμπιστευόμαστε τον ελληνικό λαό και τη δύναμη των επιχειρημάτων. Ας μιλήσει απευθείας ο ελληνικός λαός αυτή τη φορά.
Είναι ένα κορυφαίο θέμα που αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και την τοποθέτησή της τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Καμία πολιτική δύναμη και κανένα ΜΜΕ δεν πρέπει να φοβάται την απευθείας έκφραση της λαϊκής άποψης.