Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM o πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, τάσσεται υπέρ της κίνησης του πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ διευκρίνιζει ότι την τελική απόφαση για το δημοψήφισμα θα την πάρει το ΔΝΤ! «Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία. Εν πάση περιπτώσει, επέλεξε ο πρωθυπουργός τη γραμμή του δημοψηφίσματος. Ίσως αν τα πράγματα να ήταν ομαλά, χωρίς τις τεράστιες αυτές κοινωνικές αντιδράσεις, να μη χρειαζόταν τίποτα. Να έπρεπε απλώς να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας ως το τέλος της 4ετίας. Όμως, οι κοινωνικές εντάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί παρά να κάνει (ο πρωθυπουργός) δύο πράγματα: είτε εκλογές είτε αυτό που κάνει. Δεν μπορεί να προχωρήσει διαφορετικά η κυβέρνηση το πρόγραμμά της» δήλωσε ο κ Κρεμαστινός.  


«Γιατί και εγώ το ίδιο ερώτημα έχω. Οι εκλογές δεν σημαίνουν κάτι υποχρεωτικό που όμως δεν γίνεται. Είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση μέσα στην προσπάθειά της να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, εφόσον δεν μπορούσε να το ολοκληρώσει. Εάν γίνουν όμως εκλογές, οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει, πάλι είμαστε πάλι στον ίδιο παρονομαστή. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να εφαρμόσουμε το ίδιο πρόγραμμα και θα έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις αν δεν έχουμε συναίνεση και στήριξη του προγράμματος» πρόσθεσε.  

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αποσαφηνίσει τον ρόλο του ΔΝΤ στο πολιτικό γίγνεσθαι με την εξής δήλωση: «Εκείνο που μπορώ να σας πω και να σας καθησυχάσω είναι ότι αν το ΔΝΤ πραγματικά δεν θέλει να γίνει δημοψήφισμα, έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα».

TAGS