Κάλεσμα στους βουλευτές να εμπιστευθούν την κυβέρνηση για να συνεχίσει την προσπάθειά της απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε, η κυβέρνηση ζητεί ψήφο σωφροσύνης, ψήφο δικαιοσύνης, ψήφο ευθύνης.

Ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η τελευταία απόφαση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες «αποτελεί μια δικαίωση για το μόχθο και την προσπάθεια του πρωθυπουργού». Είπε ακόμη ότι αποτελεί υποχρέωση η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ολοκλήρωσή της «θα έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, η νέα μεγάλη δυνατότητα που προσφέρεται στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και καθιστά διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος.

Στη συνέχεια ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να εκτραπεί η συζήτηση γύρω από την απόφαση» της 26ης Οκτωβρίου, εξηγώντας ότι τέθηκε από την αντιπολίτευση το θέμα εκχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας.

Σχετικό θέμα: Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης