«Οι εκλογές είναι η μόνη δημοκρατική λύση για τη χώρα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει την αποτυχημένη πολιτική της και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να δώσουν τέλος στη κατηφόρα του τόπου».

Ο κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για διχαστικά και τραγικά διλήμματα που βάζει ο πρωθυπουργός με το δημοψήφισμα και με τη ψήφο εμπιστοσύνης σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να εκβιάσει και την κοινωνία και τους βουλευτές του.

«Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να πετάτε το όνειρο του ελληνικού λαού για την Ευρώπη στα σκουπίδια; Είστε μια ανώριμη κυβέρνηση που εκβιάζει το λαό και τη κοινωνία γιατί αισθάνεστε ότι αυτή η πολιτική που συμφωνήσατε δεν μπορείτε να την περάσετε στη κοινωνία», ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Μόνον οι εκλογές θα δώσουν τη λύση και στα δύο ερωτήματα. Αν είναι καλή η συνταγή και καλός ο μάγειρας. Αν ο πρωθυπουργός είναι ο καλύτερος ή θα είναι κάποιος άλλος. Μόνον οι εκλογές είναι το πιο δυνατό όπλο να εκτονωθεί η κοινωνία», συνέχισε.

«Αν πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να διαπραγματευτεί και δεν έχει κατεβασμένα χέρια μπορείτε να τη στηρίξετε. Αν πιστεύετε ότι δεν μπορεί, ελάτε να βάλουμε στοπ, να πάμε σε εκλογές και εκεί να μετρηθούμε», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.