«Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικού παιγνίου και οφείλουμε όλοι μας απέναντι στον πολίτη να κάνουμε καθαρό ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να την σταματήσει. Για μένα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κύρια στρατηγική μας επιλογή» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. 

 «Ο ελληνικός λαός κόπιασε για 50 χρόνια για το ευρώ. Ιερή μας υποχρέωση να παραμείνουμε στο ευρώ» τόνισε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να σταματήσει αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «οφείλουμε όλοι μας απέναντι στον πολίτη, στο φορολογούμενο που καταβάλει τον οβολό του με την εισφορά αλληλεγγύης να κάνουμε καθαρό ότι για μας, την προσπάθεια μισού αιώνα, δεν έχει δικαίωμα κανένας να τη σταματήσει, έχουμε δικαίωμα όλοι μας να την υπηρετήσουμε».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, τόνισε πως επρόκειτο για μια καλή απόφαση, παρά το ότι υπάρχουν κενά και ασάφειες. Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, τόνισε ότι «ακούγονται λόγια πατριδοκαπηλίας που στρέφουν τον κόσμο εναντίον κάποιων προδοτών» και σημείωσε πως «είναι άνανδρο να στρέφουν οι επιτήδειοι τα βέλη τους σε 15 – 20 ανθρώπους που το παλεύουν».

«Ζητάμε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας και τη ζητάμε με επίγνωση ότι το έχουμε παλέψει» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.