Για καθεστωτική λογική κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να μην πάρει καν ψήφο εμπιστοσύνης από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά «αύριο το βράδυ ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι πρωθυπουργός».
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τέθηκε ξαφνικά δημοψήφισμα για την έξοδο μας αυτό το ευρώ είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης της πολιτικής του πρωθυπουργού. Η στάση του θυμίζει καθεστωτικές λογικές Βορείου Αφρικής, ο κ. Παπανδρέου θέλει να παραμείνει πάση θυσία στην πρωθυπουργική καρέκλα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ ο πρωθυπουργός διακινδύνευσε το μέλλον της χώρας για την πολιτική του επιβίωση. «Το καλό είναι ότι το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Έχω και πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο Ο κ. Παπανδρέου είπε ψέματα ότι είχε ενημερώσει τους ηγέτες».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών για την αλλαγή στάσης του σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα: «δύο μέρες πριν ο κ. Βενιζέλος άλλα έλεγε, και στο υπουργικό κανένας δεν είχε τα κότσια να πει ‘διαφωνώ παραιτούμαι’. Ποιον Βενιζέλο να πιστέψω;» διερωτήθηκε δηκτικά.

Όπως εκτίμησε, πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ΚΟ, που δεν στηρίζει πια τον πρωθυπουργό. «Η παραμονή Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για το κόμμα εκλογικά» τόνισε.