Συνάντηση είκοσι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπου τέθηκε επί τάπητος η συνυπογραφή κειμένου- πρωτοβουλία χωρίς υπογραφές για την σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ντίνου Βρεττού  νωρίς το μεσημέρι με το οποίο αναφέρουν ότι το μέλλον της χώρας κρέμεται σε μία κλωστή.  Η επιστολή ωστόσο δε προωθήθηκε μετά τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και την πρότασή του για προσωρινή, μεταβατική κυβέρνηση. Το κείμενο θα συνυπογραφόταν από τον Ντ. Βρεττό και την Βάσω Παπανδρέου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ενώ από την Νέα Δημοκρατία σύμφωνοι ήταν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηγάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο της επιστολής ήταν σε γνώση του Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Κ. Τασούλα, ο οποίος παρ’ όλ’ αυτά, έχοντας ενημερωθεί για το περιεχόμενο της επίκείμενης δήλωσης Σαμαρά, προέτρεψε τους συμμετέχοντες βουλευτές της ΝΔ να περιμένουν, καθώς –όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- ο κ. Σαμαράς επρόκειτο να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση με τη δήλωσή του.

Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στη συνάντηση επισημαίνουν ότι, όπως και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ, επεδίωξαν να καταγραφεί η αγωνία τους για το ασταθές κλίμα που φαινόταν να διαμορφώνεται. Σημειώνεται ότι η συνάντηση προέκυψε τυχαία περίπου στις 11 το πρωί, στο εντευκτήριο των Βουλευτών. Ώρα κατά την οποία το πολιτικό περιβάλλον ήταν απολύτως ρευστό