Σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε το ΚΚΕ σχετικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης. Το Κομμουνιστικό κόμμα τονίζει ότι «οι μάσκες έπεσαν πλήρως. Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΝΔ είναι δήθεν αντιπολίτευση στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Όσα έλεγε η ΝΔ για αντίθεση σε συγκυβέρνηση και στη σύμβαση αποδείχτηκαν υποκρισία».

«Ο στόχος της ΝΔ είναι ίδιος με της κυβέρνησης, ίδιος με της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας: Απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του νέου οδοστρωτήρα που θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η «ευρωπαϊκή προοπτική», την οποία επικαλέστηκε και πάλι ο Α. Σαμαράς, σημαίνει ότι τα βάσανα για το λαό δεν θα έχουν τέλος. Το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο» προσθέτει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα των μονοπωλίων και ο λαός πρέπει να τα εγκαταλείψει. Φοβούνται το λαό και εκείνος δεν πρέπει να τους φοβηθεί. Να μην υποκύψει. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας τώρα. Λαϊκή αντεπίθεση στον πόλεμο του κεφαλαίου και των κομμάτων του» καταλήγει η ανακοίνωση.