Εκλογές τώρα, με υπηρεσιακή κυβέρνηση και διάλυση της Βουλής, ζήτησε σε δήλωση της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εάν δεν υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση του λαού, ο φαύλος κύκλος θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο - τρεις μήνες.  Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Βουλή να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την έκτη δόση δεν στέκει καθόλου, είπε και εξήγησε:

«Από δω και μπρος, αν δεν υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κάθε 2 - 3 μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί. Με το φαύλο κύκλο: Ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία και πάλι με κερασάκι την 7η, την 8η, την 9η και τη 10η δόση. Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση σήμερα χρειάζεται. Το πώς θα δημιουργηθεί η υπηρεσιακή αυτά τα προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί».

«Σήμερα ο λαός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες», είπε η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, είτε είναι εμπορικό κεφάλαιο καθαρά, είτε είναι βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα είτε είναι εγχώρια κόμματα, είτε είναι ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι ένα στόχο έχουν: Να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει».

Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί-πλην της υπηρεσιακής για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές - ανεξάρτητα αν την προβλέπει ο νόμος «είναι μία κυβέρνηση παράνομη κυριολεκτικά. Με την εξής έννοια, ότι θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή και δυστυχώς η Βουλή θα τη ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει το λαό για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια».