Τελικά, η τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά έγινε λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Σε επικοινωνία που είχαν οι δύο αρχηγοί ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Ό,τι είχα να πω το λέω στην προτασή μου. Δεν μπορεί να είσαι πρωθυπουργός». «Να σου στείλω τους Ρέππα και Αθανασάκη για να συζητήσετε», επέμεινε ο Γ. Παπανδρέου. 

«Δεν υπάρχει λόγος. Η προτασή μου είναι σαφής», ανταπάντησε ο Σαμαράς.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία.

Λίγη ώρα νωρίτερα συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
διευκρινίζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να προβεί σε καμία συζήτηση με τον πρωθυπουργό, αν η πρότασή του δεν γίνει δεκτή. «Ο κ. Παπανδρέου είναι παρελθόν, τελεί υπό παραίτηση και δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτε μαζί του. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ακυβερνησίας. Αν η πρότασή μας γίνει δεκτή τότε θα λειτουργήσουν οι θεσμικές διαδικασίες».

Την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι διαρροές, τις οποίες αποδίδουν σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου και κάνουν λόγο για έναρξη επαφών μεταξύ συνεργατών του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για την μεταβατική κυβέρνηση. 

Συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμία επαφή, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει και καμία επικοινωνία, καθώς επισημαίνουν πως η πρότασή του κ. Σαμαρά είναι σαφής και δεν επιδέχεται καμία ερμηνεία ή παρερμηνεία. 

Σχετικό θέμαΠροσωρινή μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς (vid)