«Λίγες ώρες κράτησε η διάθεση του κ. Σαμαρά για συναίνεση» , σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο  οποίος απάντησε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές, η έκτη δόση θα είναι «στον αέρα» Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις πρωινές δηλώσεις του κ. Σαμαρά , υποστήριξε ότι «έτυχαν θερμής υποδοχής στο εξωτερικό. «Ζητούν πράγματα από τη χώρα οι Ευρωπαίοι, και όχι από την κυβέρνηση. Όταν είμαστε στο εξωτερικό δεν υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλλά ένας εθνικός λόγος» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές η συμφωνία για την έκτη δόση είναι στον «αέρα».

«Γνωρίζει ο κ. Σαμαράς εάν προκηρυχθούν εκλογές ότι όλη η δέσμη μέτρων και της οικονομικής βοήθειας είναι στον αέρα; Ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι ακόμα και η έβδομη δόση ύψους 80 δις. είναι στον αέρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

«Οι εταίροι μας διεκδικούν την ενυπόγραφη αίτηση όλων των κομμάτων εξουσίας ότι συμφωνούν απόλυτα με όλες τις δεσμεύσεις απέναντί τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Να απαντήσει ο κ. Σαμαράς εάν είναι έτοιμος να δεσμευτεί με την υπογραφή του, κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών.