Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές», απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και τη ΝΔ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και επανέλαβε το αίτημα της για προσφυγή στις κάλπες.

«Επικοινωνήστε επιτέλους με τη λογική, στηρίξτε επιτέλους του Έλληνες, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα. Οι καιροί ου μενετοί, τίποτα περισσότερο» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ως «μπλόφα» τις αναφορές του κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του λέγοντας πως «επιχειρεί έναν ελιγμό αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα ότι μπορεί να φύγει για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά να καθίσει πάνω σ΄αυτή».

«Αν η συναίνεση δεν επιτευχθεί, εμείς οι 300 θα είμαστε υπόλογοι στην ιστορία, στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στο ΚΚΕ.

Σχετικά θέματα:

Εκλογές εδώ και τώρα ζητά η Αλέκα Παπαρήγα

Καρατζαφέρης: «Επικοινωνήστε με τη λoγική, σώστε την Ελλλάδα, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα»

Τσίπρας: Ακόμα δεν κυρώσατε το Μνημόνιο και ψάχνετε κάποιον να πάρει την ευθύνη

Μπακογιάννη: Αν δεν επιτευχθεί συναίνεση θα είμαστε υπόλογοι στην ιστορία