«Θα πάω στη βουλή να ακούσω όσα έχει να μας πει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης» διευκρίνισε η ανεξάρτητη βουλευτής Αργολίδας, Έλσα Παπαδημητρίου. Η κυρία Παπαδημητρίου εξήγησε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση, έπειτα από ώριμη σκέψη, ενώ σημαντικό ρόλο στην αποφασή της έπαιξαν οι εξελίξεις και η εσωκομματική κρίση στην κυβέρνηση που καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την σύσταση κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Θέλω να πιστεύω ότι έχει ελάχιστη ευθύνη ο κύριος Παπανδρέου και καλό θα ήταν να πει σήμερα, δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης για να ξεκινήσω διεργασίες για κυβέρνηση συνεργασίας αύριο» σημείωσε η βουλευτής. 
 
Αναλυτικά η δηλωσή της:

«Μετά από πολύ προβληματισμό αποφάσισα, καθότι έχω την πολυτέλεια αλά και τη δυσκολία να αποφασίσω με τη συνειδησή μου, να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης απόψε. Είχα αποφασίσει αυτή τη φορά να στηρίξω την κυβέρνηση, αλλά οι εξελίξεις και οι μικροκομματικές συμπεριφορές, μετά την ανοιχτή κρίση στο κόμμα, μετά και την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, επιβεβαιώσαν την αποφασή μου ότι ο κ. Παπανδρέου αξίζει την ψήφο όλων μας μονο αν προτείνει την άμεση σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στα στελέχη αυτή της κυβέρνησης. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι αποφασή μου».  

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Παπαδημητρίου είχε προτείνει στον Γιώργο Παπανδρέου, από τις 29 Ιουνίου κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό το Λουκά Παπαδήμο.