Το αίτημά του για τη διενέργεια εκλογών εξέφρασε το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «όποια άλλη κυβέρνηση επιδιώκεται, είναι για να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, που στοχεύει στην υπερπτώχευση του λαού με νέα μέτρα και μνημόνια». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Τώρα να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν εκλογές από υπηρεσιακή κυβέρνηση μέσα σε ένα μήνα. Όποια άλλη κυβέρνηση επιδιώκεται, είναι για να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, που στοχεύει στην υπερπτώχευση του λαού με νέα μέτρα και μνημόνια. Δεν επιδιώκεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά για να χρηματοδοτηθεί η πλουτοκρατία. 

Βρίσκεται στον αέρα ο ισχυρισμός ότι δεν πρέπει να γίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση, επειδή επείγει να δοθεί η 6η δόση. Και αν ακόμα έμπαινε κανείς στην λογική τους, ο χρόνος που απαιτείται μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών σε 20 - 25 μέρες είναι λιγότερος από το χρόνο που θα πέρναγε μέχρι τη δημιουργία της μεταβατικής και σε συνέχεια μέχρι την ψήφιση της σύμβασης. 

Οι προσπάθειες για δημιουργία κυβέρνησης μεταβατικής ή λεγόμενης εθνικής είναι ο πρόδρομος για τη δημιουργία τέτοιας κυβέρνησης και μετά από τις εκλογές και έχει στόχο να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και γενικότερα να αλυσοδέσουν το λαό με τους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία, την καταστολή».