Ως μονόδρομο παρουσίασε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Πρόεδρος της Συμμαχίας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπίας και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνήσουν για τη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους τη δανειακή σύμβαση και μετά "θα πάμε συντεταγμένα σε εκλογές". 

Επίσης είπε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το βράδυ στη Βουλή, ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, γιατί δεν έχει πραγματική δεδηλωμένη, αναφερόμενη δε στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τη δανειακή σύμβαση είπε ότι "ο κ. Σαμαράς έκανε μια μικρή τούμπα".

Με σκληρή γλώσσα αποδοκίμασε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ο ευρωβουλευτής του κόμματος Θ. Σκυλακάκης.

"Ο κ. Παπανδρέου με τη δικαιολογία της συντεταγμένης μετάβασης προσπαθεί να ελέγξει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σαμαράς, γνωρίζοντας ότι τα ποσοστα του κόμματός του είναι χαμηλά και ο ίδιος χρεώνεται με την υπαναχώρηση από τη βασική πολιτική του θέση, προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτική ένταση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώνη και να βελτιώσει τις εκλογικές του προοπτικές", δήλωσε. 

Κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, πρότεινε σήμερα και ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Λευτέρης Αυγενάκης. "Τώρα προέχει η Ελλάδα και όχι τα κόμματα", δήλωσε.