Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ο κ Βενιζέλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ελλάδα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο» «Πρέπει το κράτος  και η οικονομία να λειτουργήσουν ξανά, μέσα σε αυτή την περιδίνηση που βρίσκεται η χώρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Στις 7 Νοεμβρίου θα πρέπει η χώρα να εκπροσωπηθεί στο eurogroup ώστε να επικυρωθεί η Συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Βενιζελος.

 «Η δόση θα εκταμιευθεί πριν τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά η πρώτη προτεραιότητα είναι να κατακτήσουμε την πολιτική συναίνεση» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, και συνέχισε:  «Προϋπόθεση είναι η συναίνεση για να κάνουμε το οτιδήποτε με το ΔΝΤ και την ΕΕ».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργόυ για κυβέρνηση συνεργασίας:  «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Νέα κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Φλεβάρη ώστε να επικυρωθεί η Συμφωνία και μετά θα προχωρήσουμε σε εκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, όπως και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν αρνητικά στη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουρού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησε, εξάλλου, με την επισήμανση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη η νέα κυβέρνηση να αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα.


Σχετικό θέμα:  
Γιώργος: «Αύριο πάω στον Παπούλια για κυβέρνηση συνεργασίας» - Συζήτηση για τον επικεφαλής