Η κυβέρνηση μπορεί να εμμένει στο πολιτικό πλαίσιο που σκιαγράφησε στη Βουλή χθες ο Γ. Παπανδρέου για την συγκρότηση κυβέρνησης «ευρύτερης συνεργασίας», δεν φαίνεται όμως να επιμένει το ίδιο και στο πρόσωπο που θα ηγηθεί μιας τέτοιας κυβερνήσεως.

Η δήλωση του υπουργού επικρατείας Ηλία Μόσιαλου «ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης. Αντιθέτως αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της», ανοίγει (και δημοσίως) τον δρόμο για επικεφαλής και εκτός ΠΑΣΟΚ.
 

Φυσικά και ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Παπανδρέου είχε σκεφτεί (και συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο) να αναλάβει αυτός τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης. Φαίνεται όμως ότι οι πρώτες διερευνητικές προσπάθειες (με ΝΔ, Καρατζαφέρη, Ντόρα και Φώτη Κουβέλη) δεν προχωρούν.
 

Γι αυτό και στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να εγκαταλείπουν το συγκεκριμένο σενάριο, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις- έχουν αποφασίσει βλέπετε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μονόδρομος. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνήσει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει την Πρωθυπουργία, όχι μόνο σε πρόσωπο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πρόσωπο που προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση!
 

Ήδη στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, έχει πέσει το όνομα του πρώην υπουργού και επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σταύρου Δήμα, αντιπροέδρου της ΝΔ!

Σχετικό θέμα: Ο κ. Παπανδρέου έχει υποσχεθεί στον Βενιζέλο να παραιτηθεί