Κυβέρνηση που να ψηφίσει τα νέα νομοσχέδια αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το Σάββατο επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου είπε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει νομοσχέδια και να πραγματοποιήσει όλα εκείνα τα βήματα που απορρέουν από την ιστορική απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «η εφαρμογή της συμφωνίας διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ». Την ίδια στιγμή, άτυπο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήται στις 6 το απόγευμα σήμερα. Κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου  δήλωσε ότι «Δεν είμαι κολλημένος σε καρεκλες. Θα κάνω ότι μπορώ για να προκύψει κυβέρνσηση εύρυτατης συνεργασίας», ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και πρόθυμος ακόμη και να αποχωρήσει.  

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. 

Ο πρωθυπουργός, επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης, αντιθέτως αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση του επικεφαλής της, υπογραμμίζοντας με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.   

Ο πρωθυπουργός εξήγησε αναλυτικά γιατί οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.  

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού και καλεί όλα τα κόμματα και ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα.  

Ο Πρωθυπουργός, καταλήγει ο Υπουργός Επικρατείας, ζήτησε την συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την εθνική προσπάθεια και συμφώνησαν ο κ. Παπούλιας να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσει την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.

Κουτρουμάνης: «Εάν δεν συμφωνήσουν, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας»  

«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας, αν δεν συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, σε συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Βήμα 99,5 το Σάββατο

Λιντζέρης: Η ΚΟ θα λάβει αποφάσεις εάν δεν πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας  

O βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, από την πλευρά του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε ότι έως τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει καταθέσει όλες τις δυνατότητες, που διαθέτει, ώστε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας χωρίς να βάζει, όπως ανέφερε, τον εαυτό του στο τραπέζι των συζητήσεων.

Έξαρχος: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στηρίζει το Γιώργο  

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά απέδειξε ότι αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την χώρα» δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Πρόσθεσε πως «με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, με ενότητα και αποφασιστικότητα, στηρίξαμε και στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού για την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση, ώστε να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση».