Διάλυση της Βουλής και άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητούν τα κόμματα της αριστεράς. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία συμμετοχή στις διαβουλεύσεις για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, μικρή... χαραμάδα αφήνει ο Φ. Κουβέλης, λέγοντας «δεν σπεύδω να απορρίψω», αν και προτάσσει το αίτημα για εκλογές ως τη μόνη καθαρή λύση.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ότι "η εξασφάλιση της 6ης δόσης είναι πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η διαμόρφωση κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος".
 

«Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας. Άλλωστε ο λαός βλέπει με τα ίδια του τα μάτια τις ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις των ηγετών της ΕΕ και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου, σε σύμπνοια με τα κόμματα του 'ευρωμονόδρομου' πράγμα το οποίο το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει" αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα και τονίζει: "Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή. Λαϊκή εγρήγορση».
 

Διμέτωπη επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πανελλαδική συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. "Προχωράνε σε διαβουλεύσεις παρασκηνίου για να φτιάξουν κυβέρνηση δήθεν εθνικής σωτηρίας, με μοναδικό στόχο να αποφύγουν την πιθανότητα οι εκλογές και η λαϊκή βούληση να αλλάξουν τους συσχετισμούς μιας Βουλής, η οποία σήμερα δεν μπορεί να σταθεί. Είναι μια Βουλή η οποία έχει αποδεχθεί την υποτέλεια και την κηδεμονία. Είναι μια Βουλή η οποία έχει ψηφίσει μια σειρά από καταστροφικούς κοινωνικά νόμους και ετοιμάζεται να ψηφίσει κι άλλους" είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
 

«Το πραγματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση και αυτό προσπαθούν να παρακάμψουν" κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Πέφτουν οι μάσκες. Γιατί ο κ. Σαμαράς έκανε το λάθος να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια των πολιτικών του προθέσεων πριν πάρει σοβαρές εγγυήσεις γι αυτά που ζητούσε. Κι όταν κάποιος κάνει την πρώτη υποχώρηση, μετά είναι πολύ εύκολη και η δεύτερη και η τρίτη.. και η τέταρτη. Ο κ. Σαμαράς μέχρι προχθές, σε ρητορικό επίπεδο τουλάχιστον, διεμήνυε ότι είναι αντίθετος με το μνημόνιο και αυτή την πολιτική και ότι οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου οδηγούν στην υποτέλεια και στην οικονομική και πολιτική κηδεμονία. Έκανε όμως την υποχώρηση να αποδεχθεί ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Με λίγα λόγια δηλαδή, ότι θα αποδεχθεί από δω και στο εξής ή αποδέχεται για την επόμενη δεκαετία πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι ο κ. Ράιχνεμπαχ ή δεν ξέρω γω ποιος άλλος θα οριστεί από την επιτροπεία της τρόικα».
 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, που μίλησε χθες το βράδυ στο MEGA, εκτίμησε ότι είναι αντίπαλες οι απόψεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και είπε ότι δεν πιστεύει στο εγχείρημα μια νέας κυβέρνησης λέγοντας ότι ακόμη και αν αυτή προκύψει δεν θα είναι αποτελεσματική. Ερωτηθείς εάν θα μετάσχει σε ένα τέτοια σχήμα απάντησε "δεν είναι κάτι που σπεύδω να το απορρίψω ή να το αρνηθώ". Παράλληλα, επανέλαβε την άποψή του ότι χρειάζονται "έντιμες καθαρές εκλογές ως έντιμη λύση". "Το πολιτικό σύστημα είναι σε αποσύνθεση" και "τουλάχιστον η κρίση της πολιτικής να μην γίνει κρίση της δημοκρατίας" τόνισε ο κ. Κουβέλης.Πηγή: ΑΠΕ- MEGA