Την ικανοποίησή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα εξέφρασε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος δήλωσε ότι  αποτελεί "μια εξαιρετική λύση" και "συνεχάρη τους έλληνες πολιτικούς". Στη διάρκεια παρουσίασης στον Τύπο ενός νέου προγράμματος λιτότητας στην Γαλλία και ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Αθήνα, ο γάλλος πρωθυπουργός απάντησε: "Λάβαμε διευκρινίσεις για την κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε εβδομάδες ή και μήνες για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας".

"'Επρεπε η Ελλάδα να αποσαφηνίσει πολύ γρήγορα τη στάση της, αυτό έγινε, θέλω να ευχαριστήσω γι΄αυτό τους έλληνες πολιτικούς", πρόσθεσε.

"Είναι υπόθεση της Ελλάδας να βρει η ίδια τις λύσεις και τις διεξόδους στην κατάσταση που αντιμετωπίζει. Αντιλαμβάνομαι ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική λύση στο σημερινό πλαίσιο και θα βοηθήσουμε τους 'Ελληνες προς την κατεύθυνση αυτή", τόνισε ο Φιγιόν.