ΝΔ κλήθηκε να διαφυλάξει με μία ιστορική υπέρβαση τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον του τόπου", αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξηγώντας την χθεσινή απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για στήριξη του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις "η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις ώστε στις εκλογές που θα διεξαχθούν μόλις η νέα κυβέρνηση ολοκληρώσει την αποστολή της, η κοινωνία να αποφασίσει νηφάλια και χωρίς πίεση τελεσιγράφων το πως θέλουμε να πορευτούμε για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον". 

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, ο κ. Αβραμόπουλος συνεχίζει τη δήλωσή του αναφέροντας ότι "η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εγγυώνται και τώρα και στο αύριο ότι εκφράζουν την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, για να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος της, για να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή και πάνω απ όλα για να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό περιβάλλον ασφαλείας και σιγουριάς για τους Έλληνες".